Porträtt

Om mig som porträttkonstnär

Mitt namn är Nicklas Larénholtz. En passionerad konstnär som specialiserat mig på portärttkonst  inom teknikkonsten att göra realism. Med flera års erfarenhet och en naturlig talang för att fånga människors karaktär och personlighet på duk, strävar jag efter att skapa konstverk som berör och inspirerar.

Som beställare kan du ge dina önskemål som jag förverkligar på duk som håller sig över 100 tals år i rätt miljö och omhändertagande. Jag använder alltid linneduk och Rembrant oljefärg vilket är en av oljorna av högsta studio-kvalité.

 

Heath Ledger Joker oljemålning

Alster

Olika porträtt

Heath Ledger Olja på kanvas målning

Heat Ledger Joker – Olja på kanvas

Biggey Small – Olja på kanvas

Porträtt blyerts Nicklas Larenholtz

William – Blyerst & Kol

Vad är porträttkonst?

Porträttkonst är en konstform som har funnits i tusentals år. Det är en uttrycksfull och kreativ process där konstnären försöker fånga sitt subjekts unika drag och karaktär.

Porträttets historia

Historien om porträtt sträcker sig tillbaka till antikens Egypten, Grekland och Rom, där porträtt ofta användes för att avbilda faraoner, gudar och framstående individer. Under renässansen blev porträttkonst mer allmänt tillgänglig och uppskattad, vilket ledde till att det utvecklades till den konstform vi känner till idag.

Porträttets betydelse och syfte

Porträttet har en djup betydelse och syfte. Det är mer än bara en avbildning av en individ – det är en tolkning och representation av deras personlighet, historia och själ.

Fotorealistisk konst

Boxningshandskar olljemålning - Olja på kanvas

Pågående

Kommande målningar

Mugshot - Snoop Dogg

Commission

Just nu skapas ett beställningsuppdrag med Snoop Dogg. Olja i svartvit på kanvasduk. Oljlan är som alltid av märket Rembrandt.

Porträtt Oljemålning

Oljemålning är en traditionell teknik som har använts i århundraden för att skapa levande och detaljerade porträtt.

Processen av oljemålning

Processen börjar med att jag skapar en grundläggande skiss av subjektet. Sedan applicerar jag oljefärg på duken, skikt för skikt, för att bygga upp färg, ljus, och detaljer.

Fördelarna med porträtt i oljemålning

Oljemålning är känt för sin flexibilitet och mångsidighet. Oljefärger tillåter blandningar av färger för att skapa djup och realistiska skuggor. De torkar långsamt, vilket tillåter ändringar under processen.

Porträtt Blyerts

Blyertsporträtt är en annan form av porträttkonst som jag arbetar med.

Tekniken bakom blyertsporträtt

Blyertsporträtt innebär att skapa en avbildning av ett ansikte med hjälp av olika blyertspennor. Genom att variera trycket på pennan kan jag skapa en rad olika toner och skuggor, vilket ger liv åt porträttet.

Varför välja blyerts för ditt porträtt

Blyertsporträtt har en viss charm och enkelhet. De kan vara lika detaljerade och uttrycksfulla som oljeporträtt, men de har en mer minimalistisk och tidlös kvalitet.

Som en passionerad porträttkonstnär

känner jag en djup anslutning till denna konstform. Historiskt sett, har porträtt alltid varit mer än bara en representation av en individs fysiska utseende. Från antika skulpturer till moderna fotograferingar, har de alltid haft som syfte att fängsla essensen, själen, av den person som porträtteras.

Porträttmålningar

har en lång och rik historia. I gamla tider, när fotografering ännu inte existerade, var porträttmålningar det enda sättet att bevara en bild av en person för eftervärlden. Kungar, drottningar och adliga lät ofta måla sig för att visa upp sin makt och status. Samtidigt kunde dessa porträtt ge oss inblick i tidens mode, skönhet och kulturella värderingar.

Bigge Nickas Larenholtz Porträtt

Men det handlade inte bara om att föreviga utseendet hos de som var i maktens centrum. Porträttmålningar var också ett sätt att kommunicera en individs personlighet, karaktär och själ. Detta gäller fortfarande idag. Som konstnär strävar jag efter att inte bara skildra mina modellers fysiska attribut, utan även att fånga deras karaktär och utstrålning. Varje penseldrag, varje val av färg och ljus, hjälper till att avslöja något unikt om den person jag porträtterar.

I en tid präglad av selfies och digitala bilder, känns det som att porträttmåleri får en allt viktigare roll. Genom det mer tidskrävande och eftertänksamma arbetet med att skapa ett porträtt, kan vi som konstnärer ge en djupare och mer meningsfull avbild. Det handlar inte bara om att fånga en persons yttre, utan om att avslöja den inre skönheten och komplexiteten.

Att skapa porträtt är för mig en djupt mänsklig upplevelse, en dialog mellan konstnären och modellen, och ett sätt att visa på den mänskliga naturens mångfacetterade skönhet.

Oljemålningar

Jag kan mer eller mindre måla precis vad som önskas. Stilleben, porträtt eller något abstrakt för visst ändamål. Här är en av mina favoriter, Rosa Bandet som ett företag köpte (Teamh projektledning) vilken auktionerades ut vars pengar gick till Bröstcancerfonden.

Kontakta mig för beställning av porträtt

12 + 6 =